Indicadors d’alta tecnologia als territoris catalans

Segons l’enquesta Indicadores de alta tecnología que acaba de publicar l‘Instituto Nacional de Estadística (INE), la despesa en activitats d’R+D a Espanya de les empreses manufactureres o de serveis d’alta i mitja alta tecnologia va baixar un 2,2% al 2009, fins arribar als 4.829 milions d’euros (M€). Malgrat això, el descens del conjunt de les empreses va ser molt superior (6,3%), fet que ha revertit en un augment del pes relatiu del sector tecnològic capdavanter en el total de la despesa empresarial en R+D (63,8%). En contraposició, a Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears observem que la despesa en R+D de les empreses d’alta i mitja alta tecnologia va pujar un 3,2%, passant de 1.517 M€ (2008) a 1.566 M€ (2009).

Respecte a l’ocupació, el personal d’R+D (en equivalència a dedicació plena, EDP) a Espanya va créixer un 6,9%, passant de 53.975 (2008) a 57.703 (2009). Aquest fet contrasta amb la reducció de l’1,6% dels treballadors d’R+D (EDP) que s’ha produït en el total del sector empresarial. Així, els sectors d’alta i mitja alta tecnologia ja representen el 61,6% del total de personal dedicat a l’R+D a les empreses espanyoles. Als territoris de llengua i cultura catalanes, el personal d’R+D (EDP) va augmentar un 5,2%, passant de 18.098 (2008) a 19.031 (2009).

Així doncs, les empreses de tecnologia capdavantera en els territoris catalans segueixen apostant per les activitats d’R+D en un context econòmic força difícil i ja representen un terç de la despesa i del personal que hi està dedicat a Espanya. Per a més informació, podeu consultar totes les dades estadístiques al lloc web de l’INE.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter