L’esforç de finançament de l’R+D+I per part de la Generalitat de Catalunya (1997-2009)

Generalitat de Catalunya

Durant el període que va des del 1997 fins al 2009, la Generalitat de Catalunya ha quadruplicat el finançament d’activitats d’R+D+I, passant de 244,65 milions d’euros (M€) a 954,16 M€ (834 M€ corresponen a R+D, quantitat que suposa un 25,4% de la despesa interna total de Catalunya en aquestes iniciatives, durant l’any 2009). Al portal web MERIDIÀ s’ha actualitzat l’Informe estadístic on es pot consultar en detall el finançament executat per la Generalitat des de l’any 1997; cal tenir en compte els canvis produïts en el nom i les atribucions dels diferents departaments.

En el període 2006-2009, l’esforç es va concentrar de forma molt accentuada en els Departaments d’Innovació, Universitats i Empresa (68,4%), Salut (20,5%) i Agricultura, Alimentació i Acció Rural (4,3%, l’únic departament en què l’Estat espanyol ha traspassat les competències sectorials d’R+D+I). Pel que fa a les polítiques actives, en aquests tres departaments domina clarament l’acció de foment per sobre de l’execució interna de l’R+D+I.

Per a més informació, podeu consultar el document Informe de les accions finançades per la Generalitat de Catalunya en matèria de Recerca, Desenvolupament i Innovació: exercici pressupostari de l’any 2009, de l’Oficina  de Coordinació en Recerca i Innovació (OCRI).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter