100 anys de la Secció Filològica de l’IEC

L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) commemorarà el centenari de la Secció Filològica amb un acte que es centrarà en l’obra i l’aportació d’Antoni M. Alcover i Pompeu Fabra a la recuperació de la llengua catalana. La finalitat es posar de manifest la complementarietat de l’obra dels dos grans lingüistes de la primera Secció Filològica. L’acte tindrà lloc, avui, a les 19.00 hores, al Palau de la Generalitat, i serà presidit pel president de la Generalitat Artur Mas.

La Secció Filològica, juntament amb la Secció de Ciències, va ser creada el 1911 per Enric Prat de la Riba, i acompleix la funció d’acadèmia de la llengua catalana que l’Institut té encomanada. Amb l’objectiu d’animar el conjunt de la societat a participar de la vitalitat de la llengua, al llarg de l’any també es celebraran diversos actes i iniciatives sota el lema «2011, l’any de la paraula viva».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter