Catalunya lidera els projectes finançats per l’Institut de Salud Carlos III

L’Instituto de Salud Carlos III (ISCIII), organisme públic de recerca del Ministerio de Ciencia e Innovación (MICINN), finança cada any nous projectes de recerca en biomedicina i ciències de la salut, mitjançant el Fondo de Investigación Sanitaria (FIS) (en l’actualitat, s’anomena Acción Estratégica en Salud). Existeixen dues convocatòries integrades en el Plan Nacional de I+D+I: Projectes d’investigació general en salut i Projectes d’investigació en avaluació de tecnologies sanitàries i serveis de salut. Al portal web MERIDIÀ, s’ha actualitzat l’Informe Projectes de recerca del FIS, que mostra les dades dels projectes concedits, en el període 2000-2010, a les entitats de recerca de Catalunya, Illes Balears i País Valencià.

A partir de les dades de MERIDIÀ, si es fa una distribució territorial dels projectes finançats durant el període estudiat, un 78,6% de les entitats de recerca es concentren a Catalunya, un 16,7% al País Valencià i un 4,8% a les Illes Balears. El conjunt d’entitats de recerca en els territoris de llengua i cultura catalanes representa una mitjana del 40,6% del total de l’Estat Espanyol. De les concessions, un 82,2% corresponen a centres sanitaris (inclou les fundacions o instituts/centres de recerca associats a aquests), un 13,8% a les universitats i els seus departaments, i un 4,0% a altres tipus d’entitats. Per tant, queda demostrat el paper capdavanter de Catalunya en la investigació biomèdica i sanitària.

Pel que fa a la recollida de dades, ha sigut difícil fer-la de forma exhaustiva, degut a la manca de dades publicades al lloc web del FIS, i d’informació detallada sobre les entitats de recerca que han obtingut els projectes (títol del projecte, investigador, import, etc.), sobretot per a la convocatòria de 2008.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web del FIS, així com l’apartat de Recursos Econòmics de MERIDIÀ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter