Premis Sant Jordi 2011 de l’IEC

L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) lliura des de l’any 1914 els Premis Sant Jordi per distingir les persones i les institucions que contribueixen a la recerca científica feta a Catalunya. El cartell de l’actual vuitantena edició inclou quaranta-dos premis i set borses d’estudis per un valor de dos-cents mil euros. El lliurament de premis, que integren el LXXX Cartell de premis i de borses d’estudi de l’IEC, tindrà lloc demà, dijous 28 d’abril, a les 18.00 hores, a la Sala Prat de la Riba de l’IEC. L’acte, s’obrirà amb un concert a càrrec del músic Stefano Grondona, i amb el parlament de Salvador Giner, president de l’Institut. Alexander Fidora, Premi Internacional Catalònia, intervindrà en nom dels premiats.

Enguany, Alexander Fidora, docent i investigador de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ha estat guardonat amb el Premi Internacional Catalònia. Se n’ha valorat «la solidesa de la seva aportació, filosòfica i filològica, a la divulgació internacional dels clàssics catalans i, en especial, de l’obra de Ramon Llull dins del marc de la relació de les cultures cristiana, hebraica i musulmana».

D’altra banda, s’ha premiat a Josep Antoni Aguilar Àvila amb el Premi R. Aramon i Serra per La ‘Crònica’ de Ramon Muntaner: edició i estudi (pròleg – c. 146.), obra que, segons el jurat, és «d’una gran erudició i originalitat». El guanyador del Premi Prat de la Riba, pel treball Llengua i política en el pensament d’Antoni Rovira i Virgili, és per a l’investigador Jordi Ginebra Serrabou; es considera una «aportació fonamental al coneixement del paper de Rovira i Virgili en el procés d’elaboració i planificació del català com a llengua nacional».

Entre els premis generals, destaquen el Premi de Medi Ambient per a Jeroen van den Bergh i el Premi Jaume Camp de Sociolingüística per a Carles de Rosselló i Peralta amb l’obra Aprendre a triar. L’adquisició de les normes d’ús i alternança de codis en l’educació infantil. A més a més, cadascuna de les cinc seccions de l’IEC (Secció Històrico-Arqueològica, Secció de Ciències Biològiques, Secció de Ciències i Tecnologia, Secció Filològica i Secció de Filosofia i Ciències Socials) convoca dos premis de quatre mil dos-cents euros cada un. Podeu consultar la llista de guardonats al lloc web de l’IEC i veure el video de l’acte de lliurament de premis a la Videoteca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter