Dia de la Terra 2011 a l’IEC

El dijous 5 de maig es celebrarà a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) l’acte commemoratiu del Dia de la Terra 2011.  Es tracta d’una jornada per discutir sobre clima, sostenibilitat i canvi climàtic mitjançant una sèrie de conferències impartides per destacats científics experts en el tema.

L’activitat, que serà presidida per Josep Enric Llebot, secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, comptarà amb la presència de Tomàs Molina, cap de Meteorologia de Televisió de Catalunya, president del Consell Català de la Comunicació Científica (C4) i professor associat de pronòstic meteorològic de la Universitat de Barcelona (UB); Emma Suriñach, directora del Laboratori d’Estudis Geofísics Eduard Fontserè i professora titular de geofísica de la UB; Rafel Simó, investigador científic de l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC), Raymond S. Bradley, director del Centre de Recerca del Sistema Climàtic de la Universitat de Massachusetts a Amherst.

El president de la Secció de Ciències i Tecnologia de l’IEC i catedràtic de geodinàmica externa de la UB, David Serrat, inaugurarà la jornada i el Secretari Científic de l’IEC i catedràtic de microbiologia de la UB, Ricard Guerrero, farà una breu presentació sobre el nou Museu de Ciències Naturals de Barcelona, el Museu Blau.

L’acte se celebrarà a les 16 hores, a la Sala Nicolau d’Olwer de l’IEC.

Per a més informació, podeu consultar el web del Dia de la Terra de l’IEC 2011. Podeu veure les següents sessions de l’acte enregistrades a la Videoteca de l’IEC:

“Dia de la Terra a l’IEC, 2011” presentació a càrrec de David Serrat.

“El lema del Dia de la Terra i la percepció social sobre el que li passa realment a la Terra” a càrrec de Tomàs Molina.

“Els últims grans terratrèmols sota una perspectiva geofísica” a càrrec d’Emma Suriñach.

“Exposició Planeta Vida al nou Museu Blau del Fòrum (MCNB)” a càrrec de Ricard Guerrero.

“Mar i Cel. La biosfera marina com a agent climàtic” a càrrec de Rafel Simó.

“What can we learn from past warm periods?” a càrrec de Raymond S. Bradley.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter