Coneixement i recerca de la cultura trobadoresca

Amb el nom de Corpus des Trobadours,  es va presentar el 19 de maig de 2011 a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) un portal web que reuneix textos i estudis relacionats sobre l’obra trobadoresca. L’estudi complet d’aquesta matèria era de difícil accés fins ara, degut a l’antiguitat i la dispersió de les obres que es trobaven en edicions individuals.

El projecte ha estat elaborat per l’IEC, amb el patrocini de la Union Académique Internationale (IUA), i dirigit per Vicenç Beltran i Pepió i Tomàs Martínez Romero, seguint l’objectiu inicial del projecte fundat i dirigit per Ramon Aramon i Serra (en col·laboració amb Aurelio Roncaglia) i, darrerament, pel professor Alberto Vàrvaro. Actualment, consta de cent quaranta-sis poemes de trenta autors diferents i un autor anònim.

Les obres es presenten acompanyades d’una anàlisi crítica que permet als professionals dels estudis occitans i als lectors apassionats dels trobadors una comprensió completa d’aquestes obres. També s’ofereix un cercador per paraula clau dels textos, autor, editor, any i gènere del poema.

(La imatge de la capçalera és cortesia de la Biblioteca de Catalunya ms. 146 f. 50 r)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter