OVTT: Innovació en la gestió intel·ligent de la informació

Amb la finalitat d’impulsar la comunicació i la col·laboració entre el sistema universitari i el teixit empresarial, el Vicerectorat d’Investigació, Desenvolupament i Innovació de la Universitat d’Alacant (UA) i l’Oficina de Transferència de Resultats d’Investigació (OTRI), ha creat l’Observatorio Virtual de Transferencia de Tecnología (OVTT). El seu objectiu és participar en la construcció de l’Espacio Iberoamericano del Conocimiento (EIC), i facilitar a les empreses i investigadors les eines de vigilància tecnològica i d’intel·ligència competitiva necessàries per a innovar i emprendre amb èxit. El portal, que té la voluntat de promoure la investigació multidisciplinària en xarxa, està disponible en espanyol, portuguès i anglès.

L’OVTT és una plataforma digital d’alt valor estratègic en què la qualitat dels continguts, la recerca d’informació especialitzada i la interactivitat entre els usuaris són prioritàries. Del portal se’n destaquen dues eines principals: ”Observa”, metacercador intel·ligent multilingüe d’informació especialitzada que permet entrar en bases de dades, consultar preus i productes del mercat, ofertes i demandes tecnològiques, normatives i legislació, informació sobre patents, etc., i el ”Sistema de Alertas de Vigilancia Tecnológica”, que informa de les novetats i avançaments tecnològics en l’entorn de negoci. Les eines es basen en tècniques de reconeixement i extracció de la informació, així com en tècniques semàntiques de tecnologies del llenguatge humà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter