Catalunya perd el lideratge en els crèdits del CDTI

CDTIEl Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial (CDTI) és una entitat del Ministerio de Ciencia e Innovación (MICINN) que pretén millorar la competitivitat de les empreses mitjançant la investigació i el desenvolupament tecnològic. Amb aquest objectiu, finança projectes empresarials d’R+D individuals o consorciats. També, facilita ajudes per a la creació i consolidació d’empreses de base tecnològica (NEOTEC) i subvencions per finançar grans projectes integrats d’investigació industrial amb col·laboració pública i privada (CENIT).

La captació d’ajuts i subvencions del CDTI és un bon indicador de l’R+D+I desenvolupada pel sector empresarial. Al portal web MERIDIÀ s’ha actualitzat l’Informe Projectes del CDTI per comunitats autònomes amb les dades de la convocatòria del 2009, on s’han finançat 1.563 activitats amb uns crèdits totals de 1.238,7 milions d’euros (M€). Ara bé, els territoris de llengua i cultura catalanes perden terreny en el global espanyol, on presenten una clara tendència a la baixa. A diferència dels anys anteriors, cal tenir en compte que el 2009 inclou també les dades dels projectes CENIT i de la Línia Bancària de Finançament a la Innovació Tecnològica (LBC).

El Mapa del nombre de projectes finançats pel CDTI evidencia que a l’any 2009 les empreses catalanes són capdavanteres a l’Estat, ja que han executat 339 activitats (un 21,7% d’Espanya). Ara bé, cal matisar que Catalunya manté la tendència a la baixa respecte al global estatal. Per la seva banda, el País Valencià ha obtingut 157 projectes, xifra que representa un 10,0% d’Espanya, just per sota de Madrid (207 projectes, 13,2%) i el País Basc (181, 11,6%). Les Illes Balears van obtenir 6 projectes (0,4% estatal).

En relació al Mapa dels crèdits concedits pel CDTI, l’any 2009 Catalunya  va perdre per primer cop la posició capdavantera (221,7 milions d’euros, 17,9%), ocupada ara per Madrid (250,2 M€, 20,2%). El País Valencià va assolir els 113,5 M€ (9,2%) i les Illes Balears, 3,7 M€ (0,3%).

Per a més informació, podeu consultar el lloc web del CDTI, l’apartat de Recursos Econòmics del portal MERIDIÀ i les entrades sobre el CDTI i els projectes CENIT publicades a aquest bloc. En les properes setmanes, l’equip de l’OR-IEC incorporarà a la seva base de dades la informació detallada dels projectes 2009.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter