Descens de l’R+D empresarial segons l’Informe COTEC 2011

La Fundació Cotec per a la innovació tecnològica acaba de publicar l’Informe COTEC 2011: Tecnología e Innovación en España que presenta les dades sobre tecnologia i innovació a Espanya durant l’any 2010. Es constata que, degut a la crisi econòmica, hi ha hagut per primera vegada una davallada en les activitats d’R+D empresarial.

Respecte al món empresarial, l’informe posa de manifest algunes dades rellevants com la reducció de la despesa en R+D (6,3%) i del nombre d’empreses que realitzen activitats d’R+D (9,6%). Pel que fa a la producció tecnológica espanyola, el nombre de patents ha disminuït respecte l’any 2008. El nombre de sol·licituds presentades a Espanya ha disminuït un 0,9%, i el nombre de sol·licituds presentades a Europa per residents espanyols un 4,8%.

A part de les dades sobre les activitats d’R+D, l‘informe presenta l’opinió d’un grup d’experts sobre els problemes del sistema espanyol d’innovació i les tendències en la seva evolució futura.

L’informe complet es pot consultar a l’apartat de Publicacions del lloc web de Cotec (cal estar registrat), així com a l’apartat de Context del portal MERIDIÀ. Per a més informació, també podeu consultar l’entrada publicada l’1 de juliol de 2010 en aquest blog.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter