LIBER 40th Annual Conference

“Getting Europe ready for 2020: the library’s role in research, education and society” és el lema de la 40a edició de la Conferència anual de LIBER (Ligue des Bibliothèques Européennes de Recherche), que enguany tindrà lloc a Barcelona, a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), del 29 de juny al 2 de juliol.

LIBER és una organització que, des de l’any 1971, reuneix les biblioteques de centres de recerca, les biblioteques universitàries i les biblioteques nacionals de tota Europa. L’entitat centra la seva activitat en àmbits com la cooperació, la digitalització, la preservació del patrimoni cultural i la difusió de la comunicació científica. Així mateix representa les biblioteques de recerca en la Comissió Europea, recolza programes de recerca i contribueix a la difusió d’experiències en l’àmbit europeu. Actualment formen part de LIBER més de 400 biblioteques de 45 països de tot el món.

En el congrés hi participaran més de 380 professionals d’arreu del món, que tractaran temes com l’e-ciència, la comunicació científica, la integració de continguts i serveis a les biblioteques digitals, els serveis per a dispositius mòbils, etc. A més de les sessions plenàries hi ha programades 44 sessions paral·leles i una sessió de pòsters científics. Es disposarà de traducció simultània anglès-castellà per a les audicions.

Enguany, es comptarà amb la intervenció dels següents professionals: Rick Luce (Vice Provost and Director of Libraries for Emory University, EUA); Dr. Herbert Van de Sompel (Los Alamos National Laboratory, EUA); Dra. Alma Swan (Enabling Open Scholarship, Regne Unit) i Lorcan Dempsey (Vice President, OCLC Research and Chief Strategist, EUA).

Per a més informació sobre el programa i les inscripcions podeu consultar el lloc web del LIBER 2011, així com Document (nº 194), el Butlletí del Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya (COBDC). D’altra banda, l’entrada publicada el 18 de febrer del 2011, al Blog de l’OR-IEC, fa una referència al tema en qüestió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter