Ràtio d’articles ISI Web of Science per investigadors (1996-2009)

ISI Web of KnowledgeAl portal web MERIDIÀ s’ha actualitat l’Informe de Producció científica ISI Web of Science per investigadors (EDP). Aquest informe s’ha elaborat a partir dels informes de Producció científica ISI Web of Science i d’Investigadors en Equivalència a Dedicació Plena (EDP). Així doncs, el nou informe presenta el quocient d’articles indexats a ISI Web of Science per investigadors EDP durant el període 1996-2009 per als territoris de llengua i cultura catalanes, per als principals Estats europeus i, com a novetat, per als països més destacats en la producció científica internacional.

L’any 2009, tots els territoris de llengua i cultura catalanes obtenen valors superiors a la mitjana estatal (0,4 articles per investigador). Així, Catalunya (0,56) obté una ràtio d’articles per investigador idèntica a Bèlgica i al Regne Unit, i lleugerament superior al País Valencià (0,53). Per la seva banda, les Illes Balears (0,79) es situen entre Itàlia (0,77) i els Països Baixos (0,82).

En nombres absoluts, els Països Catalans disposen de 40.286 investigadors EDP (any 2009), molt a  prop de Finlàndia (40.849) i superant Estats europeus com Àustria, Bèlgica i Dinamarca. Respecte a la dada de l’any 1996 (14.031 investigadors EDP), els territoris de llengua i cultura catalanes pràcticament han triplicat el seu personal científic. Respecte a l’Estat espanyol, s’ha passat d’un 27,2% del total (any 1996) al 30,1% (any 2009).

Per a més informació, podeu consultar l’apartat de Resultats i Context del portal web MERIDIÀ i l’entrada  Articles científics catalans a ISI Web of Science (1996-2009) d’aquest blog.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter