Revista «Contributions to Science»

«Contributions to Science» és una revista semestral d’àmbit internacional en anglès que publiquen, conjuntament, la Secció de Ciències i Tecnologia i la Secció de Ciències Biològiques de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). La revista s’inicià l’any 1999 i té l’objectiu de promoure la difusió de la recerca científica duta a terme a Catalunya, en qualsevol de les seves àrees, tant de les ciències pures com de les aplicades. ‘Chemical research in the Catalan Countries’ i  ‘The MERIDIÀ web portal’, són dos dels articles de l’OR-IEC publicats recentment al volum 6 de la revista.

El treball ‘Chemical research in the Catalan Countries: a brief quantitative assessment of the agents, resources, and results’ descriu la recerca en química desenvolupada durant el decenni 2000-2009 als territoris de llengua i cultura catalanes. L’article, escrit per Llorenç Arguimbau i Salvador Alegret, presenta l’evolució de la recerca en química en relació amb l’activitat científica total d’aquests territoris i d’altres del seu entorn.  Val a dir, que el treball s’inclou dins el monogràfic especial de la revista, dedicat a l’Any Internacional de la Química 2011.

The MERIDIÀ web portal: the study and dissemination of Catalan science’ centra l’atenció en el cicle de la recerca, el desenvolupament i la innovació (R+D+I), i descriu les diverses iniciatives engegades per l’IEC en matèria de política científica. Elaborat per l’equip de l’OR-IEC, l’article aprofundeix en el disseny i funcionament del portal web MERIDIÀ. El portal té, essencialment, l’objectiu de transformar en coneixement, una gran quantitat de dades disperses i heterogènies sobre les activitats d’R+D+I catalanes.

Els documents estan disponibles a l’Hemeroteca Científica Catalana i al dipòsit digital E-LIS.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter