La FECYT finança enguany 81 projectes de divulgació científica dels territoris de llengua i cultura catalanes


La Fundación Española para la Ciencia y Tecnologia (FECYT) ha adjudicat 4 milions d’euros a 270 accions de divulgació i comunicació de la ciència i la innovació mitjançant la Convocatoria para el fomento de la cultura científica y de la innovación 2011. La Convocatòria forma part del Programa Nacional de Cultura Científica y de la Innovación, i el seu objectiu és donar suport a projectes que fomentin la cultura de la innovació i que generin un major impacte a la societat.

De les 1.200 sol·licituds que s’han presentat enguany s’han concedit ajudes a 270. Aquesta xifra representa una taxa d’èxit del 22,46%. Catalunya representa el major percentatge de sol·licituds concedides i ha rebut finançament per a 51 accions (18,89%). El País Valencià ha obtingut l’ajut econòmic per a 28 projectes (10,37%) i les Illes Balears per a dos projectes (0,74%). En l’àmbit espanyol, Madrid ha rebut finançament per a 52 accions que representen el 19,26% dels projectes finançats. En referència a les entitats finançades, el 27,78% de les sol·licituds s’han atorgat a universitats, i el 20% a fundacions.

La convocatòria 2011 s’estructura en tres línies d’actuació: Proyectos de fomento de la cultura científica, Proyectos de fomento de cultura de la innovación i Redes de divulgación y comunicación de la ciencia y la innovación. La resolució definitiva dels ajuts es pot consultar al lloc web de la FECYT. També podeu accedir a l’entrada publicada el 2 de setembre del 2010 al Blog de l’OR-IEC sobre la Convocatoria de ayudas para el programa de cultura científica i de la innovación 2010.

D’altra banda, la Fundació posa a disposició el programa de patrocini i mecenatge Taracea, plataforma pública que té la voluntat d’unir fons públics i privats per a dur a terme projectes de divulgació de la ciència i la innovació. Podeu ampliar la informació, a l’entrada publicada el 21 de juliol del 2011 en aquest mateix blog.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter