Bons resultats de Catalunya i del País Valencià a la convocatòria ERC Starting Grants 2011

ERCL’European Research Council (ERC) ha resolt la convocatòria 2011 del programa Starting Grants, amb un import total de 670 milions d’euros (M€) destinats a 480 projectes. Com va succeir a les tres convocatòries anteriors, Catalunya s’ha situat al capdavant de l’Estat espanyol, ja que ha rebut 8 (32,0%) dels 25 projectes atorgats a joves investigadors espanyols. A més, el País Valencià n’ha obtingut 3, fet que el situa per sota de Madrid (5) i al mateix nivell que Andalusia i Galícia. Els beneficiaris d’aquests ajuts d’excel·lència reben un màxim de 2 M€ per desenvolupar recerques de fins a 5 anys de durada.

La convocatòria d’ERC Starting Grants està adreçada als millors joves investigadors (37 anys de mitjana d’edat) i de qualsevol nacionalitat per treballar a universitats i institucions de recerca de 21 països europeus.

Catalunya ha obtingut 8 ERC Starting Grants 2011, concretament 7 en el camp de Physical Sciences & Engineering (PE) i 1 en el camp de Life Sciences (SH). Per la seva banda, el País Valencià n’ha rebut 3 per a SH. Cal remarcar que Espanya no ha rebut cap projecte en l’àmbit de Social Sciences & Humanities (SH).

Des de l’any 2007, Espanya ha obtingut 91 ERC Starting Grants, dels quals 42 es concentren a Catalunya (46,2%) i 5 al País Valencià (5,5%). Per institucions dels territoris de llengua i cultura catalanes, la distribució de la convocatòria 2011 és el següent:
Institut Català d’Investigació Química (ICIQ): 3 projectes
Institut de Ciències Fotòniques (ICFO): 2 projectes
Institut de Neurociències d’Alacant (IN): 2 projectes
Institut Català de Nanotecnologia (ICN): 1 projecte
Universitat Autònoma de Barcelona (UAB): 1 projecte
Universitat de Girona (UdG): 1 projecte
Universitat de València (UV): 1 projecte

Per a més informació, podeu consultar les entrades sobre l’ERC publicades a aquest blog.

2 respostes a Bons resultats de Catalunya i del País Valencià a la convocatòria ERC Starting Grants 2011

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter