Conferència: ‘Fer ciència oberta’, de Michael Nielsen

Michael Nielsen, impulsor del concepte ciència oberta (open science), farà una conferència el dimecres 14 de setembre, a les 19.00 hores, a la sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC).

Internet està provocant un canvi radical en la manera com es produeixen els descobriments científics. En l’acte s’explicarà  com s’utilitzen les col·laboracions col·lectives en línia per a demostrar teoremes matemàtics i per exterioritzar problemes científics. La sessió l’organitzen l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB) i la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN). L’acte es farà en anglès i l’assistència és lliure.

Abans de promoure la ciència oberta, Michael Nielsen va ser investigador en informació quàntica, i és coautor del llibre Quantum Computation and Quantum Information (Cambridge University Press), que serveix de referència en aquest camp. Aquesta tardor es publicarà el seu nou treball Reinventing Discovery: The New Era of Networked Science (Princeton University Press).

Podeu veure aquesta conferència a la Videoteca de l’IEC.

Una resposta a Conferència: ‘Fer ciència oberta’, de Michael Nielsen

  • Observatori de la Recerca (OR-IEC) diu:

    La conferència de Michael Nielsen es pot consultar a la Videoteca de l’IEC [http://videoteca.iec.cat/entrada.asp?v_id=201].

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter