Perfil temàtic dels projectes d’investigació

MICINNL’Informe Projectes de recerca i accions complementàries del Plan Nacional de I+D+i per programes s’ha actualitzat per al període 2000-2009 i permet analitzar la situació de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears respecte al global espanyol. De tota manera, cal tenir en compte que en el bienni 2008-2009 només estan disponibles les dades de projectes d’investigació fonamental, ja que no s’han publicat oficialment els projectes de recerca aplicada, els de desenvolupament experimental i les accions complementàries. Així, en el decenni 2000-2009, el Plan Nacional de I+D+i ha concedit 55.622 projectes d’investigació, dels quals 12.182 a Catalunya (21,9%), 4.933 al País Valencià (8,9%) i 567 a les Illes Balears (1,0%).

A la vegada, també es pot estudiar l’evolució dels territoris en relació al nombre de projectes concedits pels diferents programes temàtics. Per exemple, en el decenni 2000-2009 Catalunya ocupa una posició capdavantera en programes com Biomedicina (31,9% estatal) o Biologia fonamental (26,2%), mentre que obté percentatges inferiors a la dada mitjana en Recursos i tecnologies agroalimentàries (15,0%), Construcció (14,2%) i Espai (13,9%).

Per a més informació, podeu consultar el lloc web del Ministerio de Ciencia e Innovación (MICINN) o l’apartat de Recursos econòmics del portal MERIDIÀ. A més, el Servei de Cerca de MERIDIÀ permet buscar paraules clau dels títols dels projectes finançats als territoris de llengua i cultura catalanes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter