Dialnet aposta per l’accés obert de la recerca

Dialnet (Difusión de Alertas en la Red) és un projecte de cooperació, iniciat el 2001, que integra diferents recursos i serveis documentals, principalment de l’àmbit hispà,  amb una clara aposta per a l’accés lliure i gratuït, sumant-se al moviment Open Access. Actualment, la base de dades inclou sumaris de gairebé 7.500 revistes, articles d’obres col·lectives, documents de treball-prepublicacions, ressenyes bibliogràfiques, tesis doctorals i llibres. El projecte es va iniciar a la Universidad de la Rioja (UR), i hi participen biblioteques universitàries, especialitzades i públiques de l’àmbit espanyol i hispanoamericà. A continuació podeu llegir dues notícies recents sobre les entitats amb qui col·labora.

En el marc de la XVII Reunión del Sistema Latindex d’enguany, la UR i la Fundación Dialnet van signar un conveni de col·laboració amb Latindex, plataforma que també dóna accés als continguts científics editats en els països espanyols i iberoamericans. Ambdós projectes, Latindex i Dialnet, tenen l’objectiu d’augmentar la divulgació de les publicacions científiques, així com prosseguir en el desenvolupament d’indicadors de qualitat de les revistes.

Així mateix, el grup de recerca Evaluación de la Ciencia y la Comunicación Científica (EC3), de la Universidad de Granada (UGR), col·labora en la integració de productes d’avaluació de publicacions científiques a Dialnet. En aquesta línia, s’ha incorporat la Clasificación Integrada de Revistas Científicas (CIRC), eina bibliomètrica d’avaluació de les revistes de Ciències Socials i Humanitats. També està previst introduir el Índice de impacto de las Revistas Españolas de Ciencias Sociales (In-RECS), i el Índice de impacto de las Revistas Españolas de Ciencias Jurídicas (In-RECJ). Aquests índexs bibliomètrics ofereixen informació estadística a partir del recompte de les cites bibliogràfiques per tal de determinar l’impacte científic de les revistes espanyoles.

Una resposta a Dialnet aposta per l’accés obert de la recerca

  • Observatori de la Recerca (OR-IEC) diu:

    S’ha publicat la segona edició de la Clasificación Integrada de Revistas Científicas (CIRC) [http://epuc.cchs.csic.es/circ].

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter