El Programa Severo Ochoa reconeix l’excel·lència científica de 4 centres catalans

Severo OchoaL’objectiu del Programa Severo Ochoa és identificar i promoure els centres espanyols situats entre els millors del món en la seva especialitat. Promogut pel Ministerio de Ciencia e Innovación (MICINN), el programa concedeix una acreditació vàlida per 4 anys, amb un import anual d’1 milions d’euros per centre. A més, els investigadors dels centres seleccionats obtindran accés preferent a instal·lacions científiques, flexibilitat en la contractació de personal o capacitat d’atracció de mecenatge. En la primera edició del programa, Catalunya ha obtingut 4 de les 8 acreditacions d’excel·lència, seguida de Madrid (3) i les Illes Canàries (1).

L’avaluació ha sigut responsabilitat de 3 comitès científics internacionals, encapçalats per investigadors guardonats amb premis Nobel. La primera edició del programa ha seleccionat 4 centres de ciències físiques i enginyeries, 3 en ciències de la vida i medicina, 1 un en ciències socials i humanitats:
Barcelona Supercomputing Center – Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS, Barcelona)
Instituto de Ciencias Matemáticas (ICMAT, Madrid)
Institut de Ciències Fotòniques (ICFO, Castelldefels)
Instituto de Astrofísica de Canarias (IAC, Tenerife)
Centro Nacional de Investigaciones Oncológicas Carlos III (CNIO, Madrid)
Institut d’Investigació Biomèdica (IRB Barcelona)
Centro Nacional de Investigaciones Cardiovasculares Carlos III (CNIC, Madrid)
Barcelona Graduate School of Economics (Barcelona)

Per a més informació, podeu consultar el lloc web del MICINN.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter