Diccionari de l’utillatge químic en línia

Publicat el 1976, el Diccionari de l’utillatge químic, de Salvador Alegret i Sanromà, membre de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), ja es pot consultar actualment en línia. La digitalització de l’obra s’emmarca dins el programa de recerca Diccionari de Ciència i Tecnologia, que té l’objectiu de difondre la terminologia publicada en edicions històriques de l’Institut. El Diccionari va ser una eina important per a la normalització de la llengua catalana en l’àmbit de la ciència, i es guardonà amb el VIII Premi Marià Aguiló de l’IEC.

La publicació digital recull més de cinc-cents termes referents a l’utillatge i la instrumentació de les diverses branques de la química. Permet fer cerques de mots, fragments de mots o sintagmes per entrada, definició, sinònims i termes relacionats.

Per a més informació, podeu llegir la notícia publicada recentment al lloc web de l’IEC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter