Catalunya manté la primera posició en els projectes d’investigació en salut

ISCIII_AccionEstrategicaEnSaludA finals de setembre, l’Instituto de Salud Carlos III (ISCIII) va publicar la resolució provisional de la convocatòria 2011 de projectes d’investigació en salut. Aquesta convocatòria juga un paper fonamental en l’Acción Estratégica de Salud (AES), dins del marc del Plan Nacional de I+D+i. Catalunya continua encapçalant amb claredat els resultats de la convocatòria, tant en el nombre de projectes concedits com en el percentatge d’èxit de les sol·licituds.

Els centres de recerca catalans han obtingut 226 projectes, un 37,5% dels 603 concedits. Aquestes dades confirmen el lideratge de Catalunya, seguida de Madrid (24,9%), Andalusia (10,3%), Galícia (4,5%) i el País Valencià (4,3%). Les Illes Balears han rebut 7 projectes (1,2%).

Per organismes, s’han concedit més de 10 projectes de recerca a 15 institucions espanyoles, de les quals 7 són catalanes, concretament de l’àrea metropolitana de Barcelona:
Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica: 45 projectes.
Fundació Institut de Recerca Hospital Universitari Vall d’Hebron (FIR-HUVH): 27 projectes.
Fundació Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL): 27 projectes.
Institut d’Investigació Biomèdica Sant Pau (IIB Sant Pau): 21 projectes.
Fundació Institut Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM): 15 projectes.
IDIAP Jordi Gol: 12 projectes.
Fundació per a la Investigació i Docència Sant Joan de Déu (FSJD): 11 projectes.

Respecte a la taxa d’èxit, Catalunya ocupa el segon lloc estatal, amb un 41,0% (226 projectes concedits dels 551 presentats), just per sota de Cantàbria (42,1%) i per damunt de Madrid (40,0%) i Navarra (37,3%). Per la seva banda, el País Valencià (20,8%) i les Illes Balears (20,0%) se situen per sota del percentatge global d’Espanya (33,2%).

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de l’AES o les altres entrades sobre el tema publicades al blog.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter