La nova iniciativa Proof of Concept de l’ERC finança un dels projectes de l’ICFO

ERCAmb la voluntat d’estimular l’aplicació comercial de la innovació, l’European Research Council (ERC) ha llançat un nou tipus de finançament per a investigadors que ja compten amb un projecte de l’ERC. La iniciativa, anomenada Proof of Concept, ha destinat ajuts de fins a 150.000 euros a un total de 30 projectes científics. D’entre els seleccionats, s’ha finançat el de l’investigador de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) Romaint Quidant, que treballa en el desenvolupament d’una nova tècnica de fotodepilació més segura i eficient.

Els principals programes de finançament de l’ERC són els Starting Grants, per als investigadors més joves que comencen la seva carrera, i els Advanced Grants, per als investigadors reconeguts. Enguany, també s’ha posat en marxa Proof of Concept, iniciativa que es va convocar el març del 2011 amb un finançament total de 10 milions d’euros, i que està previst que continuï el 2012. El segon termini de presentació de propostes finalitza el 8 de novembre de 2011.

Proof of Concept cobreix activitats relacionades amb drets de propietat intel·lectual, validació tècnica, estudi del mercat, i recerca d’oportunitats comercials i empresarials. Els projectes subvencionats tracten des de temes de l’àrea de salut fins a l’àmbit de les telecomunicacions com ara la injecció de vacunes sense agulla, la seguretat de les comunicacions mòbils, o les preocupacions dels consumidors per la salut i la seguretat alimentària.

Per a més informació podeu consultar el lloc web de l’ERC i la nota de premsa sobre la nova iniciativa de finançament. També estan disponibles altres entrades sobre el tema publicades al Blog de l’OR-IEC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter