Estudi «Impactes de les universitats públiques catalanes a la societat», de l’ACUP

Presentat el 17 d’octubre per l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP), l’estudi analitza per primera vegada l’activitat de les vuit universitats públiques catalanes i la seva repercussió en la societat i l’economia del país. «Impactes de les universitats públiques catalanes a la societat» ofereix les dades i magnituds principals del sistema universitari públic català, comparant-les amb les del conjunt de l’Estat, la UE i altres països. L’informe fa palès l’impacte i el valor afegit que aporten les universitats al territori, per mitjà de la formació i el capital humà, la recerca científica, el desenvolupament social i cultural, la innovació i el progrés econòmic.

Alguns dels resultats més rellevants en l’àmbit de la recerca mostren que les universitats públiques catalanes tenen un impacte científic d’un 35 % per sobre de la mitjana mundial. Una altra dada significativa és que  aquestes institucions han creat més de dues mil empreses innovadores i de base tecnològica en els parcs científics catalans, de les quals el 81 % són empreses petites i microempreses. Altres dades de l’informe situen Catalunya en el grup de països amb més sol·licituds de patents universitàries. En aquest sentit, entre els anys 2000 i 2009 hi va haver un creixement del 89% de sol·licituds de patents.

Podeu accedir a l’estudi complet al lloc web de l’ACUP, i consultar en detall els impactes de l’activitat universitària dels diversos àmbits analitzats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter