La Setmana de la Ciència 2011 celebra l’Any Internacional de la Química i l’Any Internacional dels Boscos.

És l’esdeveniment europeu més gran en relació a la comunicació social de la ciència i la tecnologia, i té lloc durant el mes de novembre. El seu objectiu és acostar a la societat els avenços científics i tecnològics de manera atractiva i propera amb la finalitat d’augmentar el coneixement, la cultura i l’interès científic. A escala nacional, la Setmana de la Ciència és impulsada per la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnologia (FECYT), que en aquesta edició també promourà l’actitud innovadora INNAC. La 16a Setmana de la Ciència (SC’11) a Catalunya, coordinada per la Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca, agruparà més de 200 actes de divulgació científica a unes 60 localitats catalanes. Els eixos temàtics d’enguany seran les commemoracions de l’Any Internacional de la Química i de l’Any Internacional dels Boscos.

Durant aquest període, museus, universitats, centres de recerca, parcs tecnològics i empreses organitzaran jornades, conferències, visites a laboratoris, exposicions, cursos, cicles de cinema, concursos, etc. sempre amb una temàtica relacionada amb la ciència, i amb la voluntat d’acostar-la al públic en general.

Tradicionalment, la SC’11 a Catalunya basa la seva imatge en un cartell seleccionat a través d’un concurs obert a tota la societat, i molt especialment als joves dissenyadors i als estudiants de disseny. En aquest sentit, un dels reptes fonamentals és transmetre el coneixement de la ciència i les vocacions científiques entre els estudiants d’ESO i Batxillerat. En el context estatal, la FECYT impulsa durant la Setmana de la Ciència INNAC: Actitud innovadora, una iniciativa pionera que vol desenvolupar l’actitud de la innovació en la societat espanyola.

Per a més informació de les activitats catalanes consulteu l’Agenda científica de la plataforma Recerca en Acció, i  així mateix, l’Agenda de les activitats de totes les províncies espanyoles, proporcionada per la FECYT.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter