La Generalitat ha facilitat l’arribada de 630 investigadors visitants a Catalunya (1997-2009)

AGAURLa incorporació de científics estrangers, encara que sigui temporal, és un element important per al dinamisme i enfortiment del sistema de recerca. En aquest sentit, al portal MERIDIÀ ja es poden consultar les dades 1997-2009 de l’Informe Beques de recerca per a professors i investigadors visitants a Catalunya (PIV), per tipus d’entitat i àrees de coneixement MEC. Des de l’any 1997, la convocatòria PIV ha permès l’estada temporal (per un màxim d’un any) de 630 científics visitants, amb una xifra mitjana de gairebé 50 per any. Per sectors institucionals, les universitats han obtingut 531 beques (84,3%), seguides dels centres i instituts de recerca, amb 91 (14,4%).

Gestionada per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), la convocatòria s’adreça a les universitats catalanes, als centres de recerca i a les fundacions de recerca hospitalàries sense finalitat de lucre situades a Catalunya. Els ajuts són destinats a subvencionar estades de professors/ores i investigadors/ores sèniors de fora de Catalunya, d’experiència acreditada i excel·lència investigadora. La finalitat és la col·laboració de professors i investigadors de reconegut prestigi internacional en un projecte docent o investigador amb el grup d’acollida.

De les 123 àrees de coneixement representades, les 10 primeres acumulen un 36,8% del total de beques:
– Bioquímica i Biologia Molecular: 29 beques.
– Física de la Matèria Condensada: 28 beques.
– Matemàtica Aplicada: 28 beques.
– Lingüística General: 26 beques.
– Física Aplicada: 24 beques.
– Química Física: 24 beques.
– Enginyeria Química: 22 beques.
– Ciència dels Materials i Enginyeria Metal·lúrgica: 18 beques.
– Fonaments de l’Anàlisi Econòmica: 17 beques.
– Química Orgànica: 16 beques.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de l’AGAUR o l’apartat de Recursos Humans del portal MERIDIÀ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter