La recerca en filologia i lingüística a Catalunya (2000-2009)

Centenari Secció FilològicaLa Secció Filològica de l’IEC, juntament amb la Secció de Ciències, va ser creada el 1911 per Enric Prat de la Riba, i acompleix la funció d’acadèmia de la llengua catalana que l’Institut té encomanada. Tot aprofitant el centenari i amb l’objectiu d’animar el conjunt de la societat a participar de la vitalitat de la llengua, al llarg de l’any també es celebren diversos actes i iniciatives sota el lema «2011, l’any de la paraula viva».

En aquest marc, el 18 de novembre de 2011 l’Observatori de la Recerca (OR-IEC) va presentar al Ple de la Secció Filològica el portal web MERIDIÀ, així com l’inici dels treballs de redacció de la tercera edició dels Reports a la recerca a Catalunya (2003-2009).

També es presentà un estudi quantitatiu de la recerca en filologia i lingüística a Catalunya (2000-2009), a partir dels recursos invertits i dels resultats obtinguts. Gairebé tota la informació s’ha extret de MERIDIÀ i, naturalment, hauria de ser examinada i comentada qualitativament per experts en la matèria. En aquest sentit, es pot consultar el text complet de l’estudi i, si s’escau, enviar un comentari al blog o un correu electrònic a l’OR-IEC.

Una resposta a La recerca en filologia i lingüística a Catalunya (2000-2009)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter