La Fundación BBVA finança 151 projectes dels territoris de llengua i cultura catalanes en el període 2001-2009

Recentment s’ha actualitzat l’Informe Projectes de recerca de la Fundación BBVA, per entitats de recerca, programes i àmbits dels Reports del portal web MERIDIÀ, i ja s’hi poden consultar les dades del període 2001-2009. Dels 151 projectes totals que s’han finançat als territoris de llengua i cultura catalanes, 114 corresponen a Catalunya, 29 al País Valencià i 8 a les Illes Balears. Pel que fa a la modalitat de programes, l’àrea d’Economia pública és la què obté més projectes en el global català amb un total de 45, el segueix Medi ambient, espai urbà i qualitat de vida amb 36, i Biomedicina, Salut i Sistema Sanitari amb 27.

En referència a la tipologia d’entitats involucrades, la major part dels projectes que es financen provenen de departaments universitaris (98) i d’instituts i centres de recerca (41). Els centres sanitaris, les fundacions i l’Administració Pública dels territoris de llengua i cultura catalanes col·laboren en 7 projectes en total. Quant a la classificació dels projectes per àmbits dels Reports de la recerca, 84 projectes s’engloben dins l’àmbit d’Economia, 15 dins de Biologia d’Organismes i Sistemes, 10 dins de Medicina, 9 dins de Biologia Cel·lular, Molecular i Bioquímica, i 7 dins de Ciències Socials.

D’altra banda, la Fundación BBVA, fruit de l’acord amb el Massachusetts General Hospital Cancer Center (MGHCC) i l’Institut d’Oncologia de la Vall d’Hebron (VHIO), finançarà durant els pròxims cinc anys el programa d’investigació en biomarcadors tumorals, amb l’aportació de 2,5 milions d’euros. L’objectiu és impulsar la recerca en teràpies personalitzades per a pacients amb càncer, i aconseguir nous fàrmacs i tractaments més eficaços contra aquesta malaltia.

Per a més informació sobre la recerca que du a terme la Fundación BBVA, podeu consultar les diverses àrees d’investigació finançades, al lloc web de l’entitat. També podeu accedir a les diverses entrades publicades sobre projectes finançats per fundacions, al Blog de l’OR-IEC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter