"Libro Blanco" sobre la situación de las mujeres en la ciencia española

Libro BlancoElaborat per la Unidad de Mujeres y Ciencia del Ministerio de ciencia e Innovación (MICINN), en col·laboració amb la Fundación de Estudios de Economía Aplicada (FEDEA), el “Libro Blanco” sobre la situación de las mujeres en la ciencia española conclou que encara queda camí a recórrer per corregir les desigualtats de gènere en l’àmbit científic, sobretot en els nivells jeràrquics més alts.

El document ens revela dades com les següents: malgrat que el 60% dels titulats universitaris a Espanya són dones i es graduen amb millor expedient que els homes, tan sols el 23% del professorat d’investigació del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) i el 15% de les càtedres universitàries estan ocupades per dones. Les estadístiques empitjoren en posicions de lideratge acadèmic. En els últims 20 anys, el percentatge de catedràtiques tan sols ha augmentat un 6%.

L’informe, més enllà d’analitzar aquesta realitat, pretén ser una eina per passar a l’acció i corregir els desequilibris. Entre les iniciatives més importants en aquest sentit, destaca la nova Ley de la Ciencia, la Tecnología y la Innovación, que incorpora la perspectiva de gènere. Un altre document publicat pel MICINN i la Comissió Europea sobre aquesta temàtica és el manual “El género en la investigación”.

Podeu consultar els dos informes a l’apartat Documents (Recursos Humans) del portal web MERIDIÀ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter