Les Comunitats de Coneixement i Innovació de l’EIT

EITL’European Institute of Innovation and Technology (EIT) va ser creat l’any 2008 per la Unió Europea (UE). La seva missió és potenciar el creixement sostenible i la competitivitat a partir del reforçament de la capacitat d’innovació i emprenedoria europea. L’instrument per assolir aquest objectiu són les Comunitats de Coneixement i Innovació (Knowledge and Innovation Communities, KICs), on s’agrupen agents procedents dels camps de l’educació, la recerca científica, la tecnologia i les empreses. En l’actualitat, existeixen 3 KICs en funcionament:
KIC InnoEnergy, comunitat dedicada a l’energia sostenible.
EIT ICT Labs, especialitzada en noves tecnologies.
Climate-KIC, dedicada al canvi climàtic.

A partir de l’any 2014, l’EIT impulsarà la creació de 6 noves KICs especialitzades en les següents prioritats temàtiques: Innovació per a una vida saludable i envelliment actiu; Cadena de subministrament d’aliments (Food4future); Primeres matèries; Producció en valor afegit; Societats intel·ligents i segures; i, per últim, Mobilitat urbana.

En el marc de la KIC InnoEnergy, Catalunya acull el centre coordinador de la KIC InnoEnergy Iberia, una de les 6 unitats regionals en què està organitzada la comunitat al voltant de l’energia sostenible. Les entitats participants del KIC InnoEnergy Iberia són principalment catalanes:
ESADE Business School
Gas Natural Fenosa
Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC)
Instituto Superior Técnico de Lisboa (IFT)
Universitat Politècnica de Barcelona (UPC)

D’altra banda, la Climate-KIC està especialitzada en canvi climàtic, medi ambient i sostenibilitat. S’estructura en 11 centres regionals, dels quals un està localitzat al País Valencià. Sota la coordinació de la Fundació Comunitat Valenciana Regió Europea (FCVRE), el centre Climate-KIC Valencian Region agrupa els següents membres:
Agència Valenciana de l’Energia (AVEN)
Centre de Tecnologies Netes (CTL)
Centre d’Estudis Ambientals de la Mediterrània (CEAM)
Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP)
Generalitat Valenciana
Iberdrola Renovables
Institut de la Petita i Mitjana Indústria de la Generalitat Valenciana (IMPIVA)
Red de Institutos Tecnológicos de la Comunitat Valenciana (REDIT)
Red de Universidades Valencianas para el fomento de la Investigación, el Desarrollo y la Innovación (RUVID)
Institut Valencià d’Edificació (IVE)

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de l’EIT, així com la nota de premsa publicada per la UE.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter