Encuesta sobre innovación en las empresas (2010) de l’INE

INEEls resultats principals de l’Encuesta sobre innovación en las empresas de l’any 2010, eleborada per l’Instituto Nacional de Estadística (INE), mostraven, respecte l’any 2009, un descens del 8,3% en la despesa d’innovació tecnològica a Espanya. En total se n’hi van destinar 16.171 milions d’euros (M€), i les àrees geogràfiques que hi van fer una major inversió van ser la Comunidad de Madrid (37%), els territoris de llengua i cultura catalanes (27,8%) i el País Basc (9%). Val a dir que el descens de l’any 2010 va ser inferior al de l’any anterior (11,5%).

Com l’any 2009, Catalunya manté la segona posició a Espanya amb un percentatge del 22,5%, la qual cosa significa una despesa en innovació tecnològica de 3.642 M€. Pel que fa al País Valencià, la inversió destinada va ser del 4,96% (801 M€), i a les Illes Balears del 0,33% (53 M€). Quant a la taxa de creixement de la despesa, Catalunya presentava un valor positiu del 4,22%. Aquesta taxa, però, va ser negativa al País Valencià (-4,71%) i a les Illes Balears (-4,03%), i en general a Espanya (-8,31%).

En referència a les activitats per a la innovació tecnològica, destaquen les d’R+D interna i externa, que van representar el 62,2% del total de la despesa, i l’adquisició de maquinària per a la innovació tecnològica, que va suposar el 25,1%. En l’anàlisi de sectors d’activitat, les empreses espanyoles de serveis d’R+D van representar el major percentatge del total de la despesa en innovació tecnològica (10,6%), seguides per les empreses de telecomunicacions (10,3%) i les de vehicles de motor (9,8%).

Quant al sector industrial, les branques amb major nombre d’empreses tecnològicament innovadores van ser la de Farmàcia (73,1%) i la de Productes informàtics, electrònics i òptics (62,7%). Del sector serveis van destacar les branques d’Empreses d’R+D i la de Programació, consultoria i altres activitats informàtiques (51,6%).

Per obtenir informació detallada sobre les activitats d’innovació empresarial, podeu consultar les estadístiques del lloc web de l’INE. També us podeu informar de l’anàlisi dels resultats de l’enquesta de l’any 2009, a l’entrada publicada el 13 de desembre del 2010 al Blog de l’OR-IEC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter