31 noves spin-offs sorgides de les universitats catalanes el 2011

El Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya ha impulsat, durant el 2011, la creació de 31 noves Empreses de Base Tecnològica (EBT), spin-offs, que han sorgit d’universitats catalanes mitjançant les Unitats de Valorització d’ACCIÓ. L’objectiu d’aquestes unitats és augmentar la transferència tecnològica entre el món universitari i l’empresarial. En aquest sentit, han assessorat més de 1.000 projectes i han comercialitzat 55 noves tecnologies en aquest mateix any. En els últims 4 anys, també han mobilitzat més de 52 milions d’euros i han creat 439 llocs de treball de qualitat.

Actualment les Unitats de Valorització són estructures ubicades a les universitats catalanes, formades per un equip especialitzat i amb experiència en transferència tecnològica. En aquesta iniciativa també és clau la participació de les escoles de negoci, que aporten una visió empresarial al món de la ciència. Durant l’any 2011 han participat l’Escola de Negocis d’Alta Direcció i Administració (EADA), l’Escola Superior d’Administració i Direcció d’Empreses (ESADE) i la IESE Business School, que han posat en marxa programes de mentoring i d’assessorament en l’elaboració de plans de negoci, entre d’altres.

Alguns casos d’èxit són l’spin-off de tecnologia musical Voctro Labs, SL, sorgida de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Energy Efficiency Plus, de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Down to Moon Games, que opera en el sector dels videojocs i l’oci digital o IPROTEOS, SL, creada per la Universitat de Barcelona (UB).

Per a més informació podeu consultar la nota de premsa publicada el 13 de gener del 2012 per la Generalitat de Catalunya.

Una resposta a 31 noves spin-offs sorgides de les universitats catalanes el 2011

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter