Catalunya continua al capdavant de les ERC Advanced Grants

ERCL’European Research Council (ERC) ha publicat la resolució de la convocatòria 2011 del programa ERC Advanced Grants. Com va succeir a les tres convocatòries anteriors, Catalunya s’ha situat al capdavant de l’Estat espanyol, ja que ha rebut 7 dels 15 projectes atorgats. D’altra banda, el País Valencià n’ha obtingut 1. Els beneficiaris d’aquests ajuts d’excel·lència reben un màxim de 3,5 milions d’euros (M€) per desenvolupar recerques de gran abast, innovadores i de fins a 5 anys de durada.

La convocatòria de les ERC Advanced Grants està adreçada als millors investigadors ja consolidats (la mitjana d’edat dels científics és de 53 anys) i de qualsevol nacionalitat, amb l’objectiu de donar suport a treballs de recerca iniciats que destaquin per la seva ambició i originalitat. Les 2.284 sol·licituds rebudes per l’ERC s’han avaluat exclusivament per criteris d’excel·lència científica. Així, la convocatòria 2011 ha reconegut 294 investigadors de 26 nacionalitats que treballen a universitats i institucions de recerca de 20 països europeus. El repartiment dels 294 projectes (660 M€) per grans camps científics és el següent:

Physical Sciences & Engineering (PE): 45,6%
Life Sciences (LS): 36,4%
Social Sciences & Humanities (SH): 18%

Dels 15 projectes d’institucions espanyoles, Catalunya n’ha obtingut 7 (5 de LS, 1 de PE i 1 de SH) i el País Valencià, 1 (1 de LS). Des de l’any 2008, l’ERC ha concedit 1.080 ajuts per un import global 2.282 M€, dels quals Espanya ha rebut 54 projectes (5%), amb 28 per Catalunya i 2 per al País Valencià.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de l’ERC o les entrades sobre aquest tema publicades a aquest blog.

Una resposta a Catalunya continua al capdavant de les ERC Advanced Grants

  • pep diu:

    continua al capdavant d’Espanya, perquè a Europa centres com l’ETH de Zurich tenen més o menys les mateixes que tot Catalunya

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter