Les monedes de l’edat antiga a la península Ibèrica

Demà, dimarts 7 de febrer, es presenta el primer catàleg de totes les monedes de l’edat antiga a la península Ibèrica. El llibre dels investigadors numismàtics Leandre Villaronga i Jaume Benages titulat Les monedes de l’edat antiga a la península Ibèrica (Ancient coinage of the Iberian Peninsula), s’ha publicat, en les versions catalana i anglesa, per la Societat Catalana d’Estudis Numismàtics (SCEN), filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). L’acte tindrà lloc a les 19.00 hores, a la Sala Prat de la Riba de l’Institut, i anirà a càrrec de Xavier Sanahuja, professor de la Universitat de Lleida (UdL). La presentació serà presidida per Salvador Giner, president de l’IEC i hi intervindrà Miquel Crusafont, president de la SCEN.

La numismàtica de l’edat antiga ha estat objecte de nombrosos estudis parcials, però mai s’havia publicat un catàleg general exhaustiu i científicament plantejat de les monedes emeses en aquesta etapa històrica. El llibre exposa les emissions gregues del segle v abans de Crist, estudia les monedes d’arrel púnica i les emissions ibèriques i romanes, i clou amb les singulars emissions barcelonines de l’emperador rebel Màxim Tirà, al segle v després de Crist. L’Arxiu Villaronga, amb més de seixanta mil fitxes i un ampli banc de dades, ha estat el punt de partida d’aquesta obra.

Per ampliar la informació podeu consultar l’entrada publicada el 3 de febrer del 2012 al lloc web de l’IEC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter