L’Institut de Tecnologia Ceràmica impulsa millores en la indústria

ITCL’Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC) de Castelló és un centre mixt concertat entre l’Asociación de Investigación de las Industrias Ceràmicas (AICE) i la Universitat Jaume I (UJI) que s’ha convertit, al llarg de quatre dècades, en un referent de qualitat i innovació en el seu àmbit. L’objectiu fonamental de l’ITC és la recerca aplicada a les necessitats de les empreses i orientada a impulsar la competitivitat internacional de la indústria ceràmica.

Una de les darreres accions de recerca de l’ITC és el projecte HIGEA, que comprèn diverses línies d’investigació destinades a introduir millores per a què les empreses s’adaptin ràpidament als últims canvis introduïts en la legislació ambiental. La línia estratègica del projecte es basa en realitzar un seguiment continu dels canvis legals, valorar com afecten a la indústria ceràmica, i, si és el cas, iniciar una línia d’investigació específica per facilitar a les empreses els coneixements necessaris per adaptar-se als nous requisits. Les tres principals línies estudiades fins ara s’han centrat en la reducció dels valors límit d’emissió de compostos orgànics volàtils (COVs), la reducció de consums d’energia i d’emissions de CO2 i, finalment, l’exposició dels professionals a la sílice cristal·lina respirable (SCR). Aquest projecte ha comptat amb el suport de l’IMPIVA a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de l’ITC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter