La iniciativa Proof of Concept finança un altre projecte de l’ICFO

ERCL’European Research Council (ERC) ha donat a conèixer la segona tanda de projectes finançats mitjançant la iniciativa Proof of Concept, convocada el març del 2011. En aquesta convocatòria s’han destinat un total 10 milions d’euros repartits en 52 ajuts. D’entre els 22 nous guardonats es troba Antonio Acín, investigador ICREA de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), amb el projecte titulat High rate and compact quantum random number generator (MAMBO). L’octubre passat es van anunciar els 30 primers guardonats, entre els quals hi ha Romaint Quidant, també investigador ICREA de l’ICFO.

Proof of Concept vol acostar el resultat de la recerca al teixit productiu. En aquest sentit, l’ERC pretén donar suport al personal investigador que ja compta amb un ajut Starting Grant o Advanced Grant per a que acosti el resultat de la seva recerca al mercat. Amb aquest objectiu, cada projecte rebrà un màxim de 150.000 euros per fer front a la fase inicial de comercialització dels resultats, de presentació a fons de capital risc o a empreses inversores.

Per informar-vos al detall dels projectes atorgats i dels investigadors guardonats podeu consultar el lloc web de l’ERC. Des d’aquí, podreu accedir a les notes de premsa relacionades amb la nova iniciativa, publicades el 25 de març i el 14 d’octubre del 2011. També estan disponibles diverses entrades sobre el tema publicades al Blog de l’OR-IEC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter