Winddat, una eina per a l’anàlisi de les titulacions

El lloc web d’indicadors docents per al desenvolupament i l’anàlisi de les titulacions, Winddat, es crea com una eina de suport en l’avaluació del desenvolupament dels ensenyaments universitaris. Els indicadors, peça clau d’aquest procés de seguiment, han estat consensuats entre l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU Catalunya) i les universitats catalanes, en el Marc per a la verificació, el seguiment, la modificació i l’acreditació de les titulacions (Marc VSMA). L’eina s’adreça especialment al col·lectiu acadèmic, però també vol ser d’utilitat per a la societat en general.

La informació que conté Winddat fa referència als resultats acadèmics de les universitats que formen part del projecte Uneix, el recopilador de dades d’universitats que actua sota criteris homogenis i que en valida la seva fiabilitat. El conjunt d’indicadors en qüestió s’organitza en sis  blocs temàtics: alumnat; accés i matrícula: docència; professorat; resultats acadèmics; inserció laboral; i mobilitat.

En el context de les publicacions científiques, AQU Catalunya també ha realitzat un llistat de títols de revistes en Humanitats i Ciències Socials a partir de la informació que apareix als índexs bibliomètrics més habituals (ISI, CARHUS+, ERIH, IN-RECS, RESH i MIAR). D’aquesta manera, per cada títol, la llista general permet conèixer els seus indicis de qualitat. Per exemple quin quartil ocupa a l’ISI, l’IN-RECS i/o RESH, o la seva classificació al CARHUS+ i l’ERIH. Les llistes s’han elaborat amb les dades dels índexs del 2008.

Per a informar-vos al detall de Winddat podeu accedir a elButlletí, la publicació bimestral de l’AQU Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter