Observatorio de la actividad investigadora de la universidad española (IUNE)

L’Observatorio IUNE és una eina desenvolupada recentment que permet analitzar l’R+D+I de les universitats públiques i privades, i que vol contribuir a la transferència del coneixement científic i tecnològic del sistema universitari espanyol. Aquesta iniciativa ha estat finançada pel Ministerio de Educación, Cultura y Deporte, i s’ha realitzat en el marc de l’Alianza 4 Universidades (A4U), integrada per la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universidad Autónoma de Madrid (UAM) i la Universidad Carlos III de Madrid (UC3M). La plataforma la coordina Elías Sanz-Casado, catedràtic de Documentació de la UC3M i director del Laboratorio de Estudios Métricos de la Información (LEMI).

L’eina permet visualitzar dades d’un període de 9 anys (2002-2010) i es basa en una bateria de 42 indicadors clars i senzills, que es centren en 6 dimensions: professorat (d’universitats públiques i privades), reconeixement (per exemple premis nacionals d’investigació, sexenis obtinguts per professor), activitat científica (per exemple publicacions per universitat, grau de col·laboració institucional, cites per universitat), innovació (per exemple patents nacionals, llicències, spin-off), competitivitat (per exemple projectes del Plan Nacional, projectes del Programa Marc) i capacitat formativa (per exemple beques FPU, tesis defensades).

Per a més informació podeu consultar el lloc web de l’Observatorio IUNE.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter