Article of the future

L’Article of the future és el nom d’un projecte llançat pel grup editorial Elsevier, que vol redefinir la forma dels articles científics electrònics i aprofitar al màxim les capacitats del món digital. La iniciativa es du a terme a través de la plataforma SciVerse, i té l’objectiu de desenvolupar prototips que s’aproximin al què hauria de ser l’article científic en un futur.

Segons Elsevier, la característica clau del disseny del nou article és la presentació jeràrquica del text, que permet que els lectors puguin accedir al contingut en funció del seus interessos. Altres novetats serien: el resum gràfic de l’article, titulars que ressalten els resultats clau de l’article, la integració d’àudio i vídeo, una secció que dóna els detalls que permeten replicar l’experiment, entre d’altres. Actualment, es poden consultar prototips d’articles de les set àrees següents: Business Management, Electrochemistry, Materials Science, Mathematics & Computer Science, Paleontology, Parasitology & Tropical Deseases, Psychology & Cognitive Science.

Per a aprofundir sobre el tema podeu accedir al lloc web de l’Article of the future.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter