Scholarly Publishers’ Indicators, rànquing d’editorials en Ciències Socials i Humanitats

SPI projecte

El Grupo de Investigación de Evaluación de Publicaciones Científicas (EPUC) del CSIC ha presentat el projecte Scholarly Publishers’ Indicators (SPI), on s’elabora un rànquing d’editorials espanyoles de llibres en l’àmbit de les Ciències Socials i Humanitats basat en l’opinió de més de tres mil experts enquestats. SPI ofereix elements per orientar i ajudar en l’avaluació de la producció científica en aquestes àrees, on els llibres són un element important de la comunicació científica. També representa una primera aproximació  a l’estudi de qualitat de les editorials, ajudant a objectivar la utilització de l’indicador “prestigi de l’editorial” emprat per les agències d’avaluació.

SPI és un dels resultats del projecte de recercaCategorización de publicaciones científicas en Ciencias Humanas y Sociales“, finançat pel CSIC, i punt de partida del projecte del Plan Nacional de I+D+i “Evaluación de editoriales científicas (españolas y extranjeras) de libros en Ciencias Humanas y Sociales a través de la opinión de los expertos y del análisis de los procesos editoriales“.

Per a més informació, consulteu el lloc web del projecte SPI.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter