Unitats de Valorització d’ACC1Ó

Unitats de ValoritzacióLes Unitats de Valorització són estructures ubicades a les universitats catalanes i constituïdes per equips especialitzats amb l’objectiu d’augmentar la transferència de tecnologia entre el món universitari i l’empresarial. Aquest procés s’aconsegueix per dues vies: la creació d’una nova empresa de base tecnològica, o bé l’acompanyament en la llicència d’una tecnologia a una empresa que ja opera en el mercat i que s’encarregarà de desenvolupar nous productes o processos.

Aquestes unitats corresponen a una evolució dels antics trampolins tecnològics i reben finançament d’ACCIÓ. A través de la línia d’ajuts de valorització, en els darrers quatre anys, ACCIÓ ha mobilitzat 69 milions d’euros i ha impulsat la creació de més de 500 llocs de treball qualificats. Durant el primer semestre del 2012, les unitats han assessorat 1.089 projectes, han impulsat la creació de 26 spin-offs i la transferència de 61 noves tecnologies al mercat, un 10% més que en el 2011.

Podeu ampliar la informació sobre les Unitats de Valorització al lloc web d’ACCIÓ.

2 respostes a Unitats de Valorització d’ACC1Ó

  • Alba Puigdomènech diu:

    Quina relació hi ha entre aquestes unitats de valorització i les oficines de transferència de tecnologia de les universitats (les OTRI’s o CTT’s).

  • Observatori de la Recerca (OR-IEC) diu:

    Les Unitats de Valorització corresponen als antics “Trampolins tecnològics”. Impulsades per ACC1Ó, són unitats incrustades en universitats i escoles de negoci, on estan relacionades de forma natural amb les pròpies oficines de transferència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter