Convocatòria: Ajuts a la mobilitat per a tesis doctorals cotutelades i a dobles titulacions (2012)

L’Euroregió Pirineus Mediterrània, projecte de cooperació política entre l’Aragó, Catalunya, les Illes Balears, Languedoc-Roussillon i Midi-Pyrénées, ha obert la primera convocatòria d’ajuts per a dobles titulacions i a cotuteles de tesis entre les universitats d’aquestes regions. L’Ajut a la mobilitat per a tesis doctorals cotutelades (2012) està adreçat a donar suport als doctorants que realitzin una tesi en el marc d’una associació entre dues escoles doctorals de nacionalitat diferent, membres de l’Euroregió. L’Ajut a la creació de dobles titulacions euroregionals (2012) tracta de potenciar la cooperació universitària mitjançant la creació de dobles titulacions binacionals. Ambdues convocatòries tracten d’aprofundir en la cooperació universitària en el marc de l’Eurocampus (primer campus europeu en nombre d’estudiants), i les temàtiques d’estudi prioritàries són les següents: tecnologies al servei de la salut; agroalimentació; gestió sostenible de l’aigua; i energies renovables.

El finançament per a les tesis, que correspon als costos de mobilitat entre França i Espanya, serà de 15.000 euros, i es finançaran un màxim de sis cotuteles. D’altra banda, el total de cada ajut vinculat als costos de creació de dobles titulacions serà de 10.000 euros. L’Eurocampus permet unir als diferents actors de l’educació superior i la recerca mitjançant el suport a la mobilitat estudiantil (xec mobilitat Eurocampus), la formació lingüística (programa IC4) i la creació del portal Internet Eurocampus.

El termini de presentació del dossier de la candidatura per a l’ajut a la mobilitat és el 15 de desembre del 2012, i el dels ajuts a dobles titulacions el 16 de desembre del 2012. Els candidats hauran d’enviar una versió francesa i una versió catalana i/o espanyola del projecte complet i dels documents requerits, en format paper i en versió electrònica.

Podeu accedir als detalls de les convocatòries al lloc web de l’Euroregió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter