Publicació del llibre ‘La nostra biosfera’, de Ramon Margalef

La nostra biosferaRamon Margalef (1919-2004) va ser un dels fundadors de l’ecologia moderna i un dels nostres científics més prestigiosos. Cal destacar la seva contribució en camps tan diversos com la limnologia, l’oceanografia i l’ecologia teòrica. Per tot això, la Generalitat de Catalunya va crear l’any 2004 el Premi Ramon Margalef d’Ecologia, honorant així la memòria del savi català. Ara el llibre ‘La nostra biosfera‘ de Ramon Margalef ha sigut traduït de l’anglès per Jaume Terradas i coeditat per l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) i la Universitat de València (UV).

La nostra biosfera‘ presenta experiències, opinions i visions que Ramon Margalef va anar madurant al llarg de dècades i constitueix el testament científic d’un ecòleg eminent que ha influït decisivament en la comprensió de la naturalesa. Hi apareixen els temes recurrents de tota la seva reflexió, com ara el paper de la transferència d’informació en els sistemes ecològics, la relació entre producció i biomassa, el caràcter complex de la natura més enllà dels criteris de funcionalitat o la concepció asimètrica del temps en processos com el creixement d’una població.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web del Premi Ramon Margalef d’Ecologia i les seves obres al Portal de Publicacions de l’IEC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter