Reports de la recerca a Catalunya (2003-2009): Psicologia

Psicologia

Font: Truthout.org

En el marc del projecte dels Reports de la recerca a Catalunya (2003-2009), ja es pot consultar el document de treball de Psicologia (en format PDF). L’informe ha estat redactat per Joaquim Arnau Querol i Carles Enric Riba Campos, professors de la Universitat de Barcelona (UB) i membres de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). Les dues edicions anteriors dels Reports (1990-1995 i 1996-2002), que van comptar amb el suport de la Generalitat de Catalunya, es poden consultar a text complet al lloc web de l’IEC.

Els investigadors de l’àrea de Psicologia tenen un període de 4 setmanes, és a dir fins el 26 d’octubre, per a deixar un comentari al Blog de l’OR-IEC o enviar un correu electrònic a l’OR-IEC. Un cop finalitzat el període de debat públic, els redactors estudiaran els comentaris rebuts i tancaran definitivament el text, que serà preparat per a editar.

Un projecte com aquest necessita de la participació i la implicació de tota la comunitat científica. En aquest sentit, us agrairem que col·laboreu amb nosaltres donant-ne la màxima difusió, i fent comentaris i aportacions al document de treball.

Per a més informació, podeu consultar el Portal de publicacions de l’IEC.

6 respostes a Reports de la recerca a Catalunya (2003-2009): Psicologia

 • Francesc Salvador i Beltran diu:

  Felicitats pel text: clar, informatiu i sintètic. Només algunes qüestions:

  Una major:

  Totalment d’acord amb el comentari de la Carme Junqué a l’annex 4. I les revistes de l’SCI? No és tan freqüent com el SSCI, però algunes de vegades (i altre més sovint) publiquem en revistes del SCI.

  Dues minor:

  a)En el llistat de revistes espanyoles (taula 21) no apareix l'”Anuari de la Psicologia de la Societat Valenciana de Psicologia”. Atès que és la única revista de psicologia científica escrita en català, crec que hi hauria d’aparèixer. Ara bé, tal vegada com és una revista del País Valencià no la considereu una “espanyola” (la qual cosa ja em sembla bé) 🙂

  b) A la figura 10 al text es diu “País Valencià” i a la figura es diu “Comunitat Valenciana”. Caldria unificar la terminologia. Personalmente, i com tinc avantapassats valencias crec que puc opinar, m’agrada més l’expressió “País Valencià”.

 • David Sánchez Carracedo diu:

  Benvolguts,

  Revisat el document provisional sobre la recerca Reports de la recerca a Catalunya (2003-2009), he trobat una errada. Respecte al projecte PSI2009-08956 REDUCCION DE FACTORES DE RIESGO DE PROBLEMAS RELACIONADOS CON LA ALIMENTACION Y EL PESO EN ESTUDIANTES DE SECUNDARIA MEDIANTE UN PROGRAMA PREVENTIVO ADMINISTRADO POR AGENTES NATURALES: PROYECTO MABIC, surt com a investigador principal en Jordi Fauquet Ars, que és membre, però no IP. El IP és DAVID SÁNCHEZ CARRACEDO (jo mateix).

  David

 • Jordi Miró diu:

  No estic segur de com/on s’ha obtingut la informació dels projectes que recull el document. Si és a través de les OTRIS (i aquesta sembla que és una de les fonts consultades per vosaltres), la nostra ha fallat (o la info sol·licitada no era la més adequada). Sigui com sigui, en el meu cas en falta un del FIS. I el mateix passa amb el d’altres companys. Imagino que ja us ho diran, però hi ha alguna persona amb projectes finançats i amb una productivitat important que el document no recull (potser perquè tots els seus projectes són FIS?).
  Més encara, la pregunta/omentari de Carme Junqué… caldria fer-hi alguna cosa, si no és que simplement s’ha passat per alt

 • Montserrat Planes diu:

  Benvolguts,
  M’afegeixo als comentaris anteriors sobre la conveniència d’afegir als càlculs els articles publicats en revistes SCI.

 • M’afegeixo als comentaris sobre la necessitat de considerar les revistes SCI (a més de les SSCI); i afegir que m’ha sobtat moltíssim que el mot “cervell” no aparegués per enlloc del Report.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter