Noves funcionalitats de Google Scholar

Google ScholarL’any 2004 va entrar en funcionament Google Scholar, un motor de cerca que indexa el text complet de milions de documents científics a través d’una gran varietat de formats de publicació i disciplines. En el darrer any, Google Scholar ha anat incorporant interessants productes i serveis addicionals.

Google Scholar Metrics permet mesurar de forma fàcil i ràpida la visibilitat i influència dels articles recents en publicacions acadèmiques. El producte facilita un llistat de 100 publicacions en 10 idiomes (inclou l’anglès i el castellà) ordenades segons dos indicadors bibliomètrics:  el primer, h5-index, és l’Índex H dels articles publicats els 5 darrers anys a la revista; el segon, h5-median, correspon a la publicació i es tracta de la mitjana de citacions dels articles inclosos al primer indicador. Per veure els articles més citats d’una revista, només cal fer clic a sobre de l’indicador h5-index.

Google Scholar Citations és un servei (requereix estar registrar) que permet als investigadors fer el seguiment de les citacions bibliogràfiques obtingudes pels seus articles, a més d’elaborar mètriques i gràfiques. El perfil de l’investigador es pot fer públic a Google Scholar, que s’encarrega d’actualitzar automàticament les llistes d’articles i citacions (naturalment, els autors poden revisar i administrar les seves dades).

També és necessari estar registrar per accedir a Google Updates. Es tracta d’un producte de Google Scholar que permet estar al dia d’una part considerable del que es publica en un camp científic. Així, a partir del perfil creat per l’investigador, un sistema automàtic d’alerta i filtratge de lectures busca nous articles rellevants per a la seva investigació i els mostra quan l’investigador es torna a connectar a Google Scholar.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de Google Scholar o, si voleu un estudi més valoratiu, el blog Primer Cuartil, d’Álvaro Cabezas (Universidad de Granada).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter