Reports de la recerca a Catalunya (2003-2009): Matemàtiques

Mathematics

Font: Ryan Somma.

En el marc del projecte dels Reports de la recerca a Catalunya (2003-2009), ja es pot consultar el document de treball de Matemàtiques (en format PDF). L’informe ha estat redactat per Manuel Castellet, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i membre de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), i Margarida Mitjana, professora de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Les dues edicions anteriors dels Reports (1990-1995 i 1996-2002), que van comptar amb el suport de la Generalitat de Catalunya, es poden consultar a text complet al lloc web de l’IEC.

Els investigadors de l’àrea de Matemàtiques tenen un període de 4 setmanes, és a dir fins el 14 de novembre, per a deixar un comentari al Blog de l’Observatori de la Recerca (OR-IEC) o enviar un correu electrònic a l’OR-IEC. Un cop finalitzat el període de debat públic, els redactors estudiaran els comentaris rebuts i tancaran definitivament el text, que serà preparat per a editar.

Un projecte com aquest necessita de la participació i la implicació de tota la comunitat científica. En aquest sentit, us agrairem que col·laboreu amb nosaltres donant-ne la màxima difusió, i fent comentaris i aportacions al document de treball.

Per a més informació, podeu consultar el portal MERIDIÀ de l’OR-IEC, així com el Portal de publicacions de l’IEC. També podeu consultar les publicacions de la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM), filial de l’IEC.

3 respostes a Reports de la recerca a Catalunya (2003-2009): Matemàtiques

 • Angel Jorba diu:

  Hola,

  He vist que les úniques publicacions usades per fer l’informe són les que apareixen a MathSciNet.
  Volia fer notar la discriminació que això representa pels investigadors que treballen en temes aplicats, ja que MathSciNet no recull algunes de les seves publicacions. Hi ha qui argumenta que tot el que no surt a MAthSciNet no son matemàtiques, però crec que això és un error (i greu).

  Tot i que aquest tema dona per a molt, no crec que sigui el lloc per parlar-ne, així que ho deixo aquí.

  Entenc que, a hores d’ara, no és poden refer les dades i gràfiques del report, però demanaria que el report deixés clar que hi ha aquest biaix, i que no s’ha contemplat les relacions amb altres àrees.

 • Em sumo al comentari de l’Àngel Jorba. Potser caldria demanar l’aportació dels propis investigadors, per tal que indiquin els articles seus que no apareixen a MathSciNet.

  Per altra banda, la part que parla de les revistes d’excel·lència em sembla poc rellevant, puix que sempre hi haurà desacord sobre què és una “revista d’excel·lència” o què vol dir “excel·lència” finalment.

 • Enrique Casanovas diu:

  En la página 9, al dar el listado de centros se indica lo siguiente: “Departament de Probabilitat, Lògica i Estadística, professorat adscrit a la Facultat de Matemàtiques del Departament de Lògica, Filosofia i Història de la Ciència.” Ocurre que el Departamento de Lógica, Historia y Filosofía de la Ciencia de la UB no tiene profesorado adscrito a la Facultad de Matemáticas en la actualidad (todos los que había se incorporaron al Departamento de Probabilidad, Lógica y Estadística) aunque sí tiene profesorado que realiza investigación en Lógica Matemática, varios de ellos adscritos al IMUB.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter