Un nou portal recull l’obra digitalitzada d’ Antoni M. Alcover

Avui, dimarts 23 d’octubre, a les 19.00 h, es presentarà a la Sala Pere i Joan Coromines de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), el portal web Antoni M. Alcover, dirigit per la professora Maria Pilar Perea de la Universitat de Barcelona (UB). El portal recull una gran part de l’obra digitalitzada de l’impulsor del Diccionari català-valencià-balear. L’acte s’emmarca dins la commemoració de l’Any Antoni M. Alcover 2012, i hi intervindran Salvador Giner, president de l’Institut, i Isidor Marí, president de la Secció Filològica de l’IEC.

El portal reuneix setanta-cinc quaderns de camp que contenen dades de caire fonètic, morfològic, sintàctic, lèxic i del folklore; el Bolletí del Diccionari de la llengua catalana, primera revista de temàtica filològica de la Península Ibèrica; els dietaris dels viatges d’Alcover a diversos territoris de parla catalana i de l’estranger;  i, per últim, l’edició de La flexió verbal en els dialectes catalans.

Per a obtenir més informació del contingut podeu accedir al portal Antoni M. Alcover. D’altra banda, podreu seguir l’acte de presentació en línia des del lloc web de l’IEC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter