Mendeley facilita la gestió de la informació científica

Mendeley és una xarxa social acadèmica creada l’any 2007 que dóna suport a l’organització de la informació científica. En aquest sentit, permet a l’investigador gestionar les referències bibliogràfiques, col·laborar i compartir la recerca amb altres persones, i explorar noves tendències de recerca. Per a gestionar els documents, organitzar la biblioteca i generar citacions, Mendeley ofereix gratuïtament una aplicació (Mendeley Desktop) que l’usuari, després de registrar-se, es pot instal·lar a l’escriptori de l’ordinador. L’accés als documents es pot realitzar a través d’ordinadors i dispositius mòbils.

La plataforma és d’accés obert i funciona sota la llicència de Creative Commons. La informació que alimenta aquest ecosistema, que és utilitzat per gairebé 2 milions d’usuaris, la proveeix la pròpia comunitat científica (crowdsource). Les eines del gestor Mendeley que tenen més èxit són les que tracten de mesurar l’impacte científic de forma ràpida i concisa, com ara ReaderMeter i ImpactStory. D’altres com OpenSNP, fan una connexió entre dades genètiques en brut i investigació publicada.

El programari Mendeley Desktop ofereix:

– Extreure automàticament les dades dels documents (autor, títol, revista, etc.).
Gestionar les referències bibliogràfiques, i exportar les dades en diferents estils de citació.
Compartir i sincronitzar la biblioteca amb altres investigadors.
– L’aplicació per citar els articles en Microsoft Word i en OCR, entre d’altres.

D’altra banda, el lloc web Mendeley permet:
Emmagatzemar els documents en un compte personal i accedir des de qualsevol lloc a través del navegador.
– Obtenir estadístiques detallades de diversos aspectes (per exemple les disciplines acadèmiques, l’evolució dels lectors o articles més llegits sobre un tema específic)
Seguir les publicacions d’altres investigadors i descobrir persones amb interessos de recerca similars

Per a més informació sobre les funcions i el registre a l’aplicació, podeu accedir al lloc web Mendeley.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter