RACO posa en funcionament una nova versió

El dipòsit cooperatiu de Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO) permet consultar, en accés obert, els articles a text complet de revistes científiques, culturals i erudites catalanes. Actualment, disposa de  377 revistes, 145.812 articles i 129.396 texts complets. Recentment, RACO ha posat en funcionament l’última versió que funciona amb el programari Open Journal Systems (OJS). La principal finalitat del dipòsit és augmentar la visibilitat i consulta de les revistes que inclou, i difondre la producció científica i acadèmica que es publica a revistes catalanes.

Les principals millores de la nova versió són:

– Més personalització, visualització i autonomia de les revistes i institucions editores participants.
– Possibilitat de fer les pàgines multilingüe (català, castellà i anglès).
– Disposició d’eines web 2.0 (RSS, compartir, comentar, etc.).
– Reforç del cercador d’articles d’OJS i del propi RACO, que permet cercar per matèries, institucions i revistes.
– Exportació directe al Directory of Open Access Journals (DOAJ).
– Millores importants en la gestió avançada (permet dur a terme tot el procés editorial de la revista) i en la imatge del lloc web.

També s’ha incorporat la classificació Carhus Plus+ de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), que avalua publicacions científiques dels àmbits de les Ciències Socials i les Humanitats, i les posiciona  en funció de la seva idoneïtat per a la publicació de la producció científica.

Per a més informació podeu accedir al nou lloc web de RACO.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter