Pressupostos Generals de l’Estat espanyol (2013): Més retallades a l’R+D+I

COSCELa Confederación de Sociedades Científiques de Espanya (COSCE) ha presentat l’informe “Análisis de los recursos destinados a I+D+i (Política de Gasto 46) contenidos en el proyecto de Presupuestos Generales del Estado para el año 2013“. L’estudi constata que la situació empitjora per quart any consecutiu, ja que el pressupost es redueix en 461 milions d’euros, un 7,2% respecte a l’any 2012. La ràtio d’import pressupostat per investigador en Equivalència a Dedicació Plena (EDP) ha passat de 31,95 milers d’euros (any 2002) a 22,56 (any 2013).

El descens és més accentuat en els fons no financers, que nodreixen sobretot el sistema de recerca pública, principal agent de la investigació bàsica. Així, aquests fons baixen un 13,9% i acumulen un 80% de la reducció global per a l’any 2013. A tall d’exemple, el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) perd 66 milions d’euros i acumula una retallada de més de 260 milions en els darrers 4 anys. També es contreuen un 7,2% els fons de dotacions predoctorals.

L’informe de la COSCE conclou que cal prendre “conciencia urgentemente de que se está poniendo en riesgo más que probable a una parte importante de nuestro Sistema de Innovación y, por ende, la posibilidad de que la economía y la sociedad española construyan unas bases más sólidas y sostenibles para mejorar el bienestar de sus ciudadanos en el próximo futuro”.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de la COSCE o l’entrada publicada el 2 d’octubre de 2012 a aquest bloc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter