Reports de la recerca a Catalunya (2003-2009): Biologia Cel·lular, Molecular i Bioquímica

Biologia cel·lular, molecular i bioquímica

Font: Ed Uthman.

En el marc del projecte dels Reports de la recerca a Catalunya (2003-2009), ja es pot consultar el document de treball de Biologia Cel·lular, Molecular i Bioquímica (en format Adobe Acrobat), així com les taules (en format Microsoft Excel) i els gràfics (en format Adobe Acrobat).

L’informe ha estat redactat per Ramon Bartrons, professor de la Universitat de Barcelona (UB) i membre de la Secció de Ciències Biològiques de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). Les dues edicions anteriors dels Reports (1990-1995 i 1996-2002), que van comptar amb el suport de la Generalitat de Catalunya, es poden consultar a text complet al lloc web de l’IEC.

Els investigadors de l’àrea de Biologia Cel·lular, Molecular i Bioquímica tenen un període de 4 setmanes, és a dir, fins el 11 de desembre, per a deixar un comentari al Blog de l’Observatori de la Recerca (OR-IEC) o enviar un correu electrònic a l’OR-IEC. Un cop finalitzat el període de debat públic, el redactor estudiarà els comentaris rebuts i tancarà definitivament el text, que serà preparat per a editar.

Un projecte com aquest necessita de la participació i la implicació de tota la comunitat científica. En aquest sentit, us agrairem que col·laboreu amb nosaltres donant-ne la màxima difusió, i fent comentaris i aportacions al document de treball.

Per a més informació, podeu consultar el portal MERIDIÀ de l’OR-IEC, així com el Portal de publicacions de l’IEC. També podeu consultar les activitats i publicacions de la Societat Catalana de Biologia (SCB), filial de l’IEC.

5 respostes a Reports de la recerca a Catalunya (2003-2009): Biologia Cel·lular, Molecular i Bioquímica

 • Jorge Lloberas diu:

  Crec que a la taula IX del Personal docent i investigador haurien de ser els Professors Lectors , que encara que no tinguin contracte permanent la seva força docent i investigadora és molt important, tant o més com la dels RyC. En aquesta taula hi són els Catedràtics Contractats? (són pocs però hauriem de ser).
  Salutacions

 • Jorge Lloberas diu:

  En general a totes les taules, però a la XIX, l’actual denominació del Departament de Fisiologia (Fac. Bilogia) de la UB és Departament de Fisiologia i Immunologia, caldria corregir-ho

 • Gemma Huguet Blanco diu:

  Crec que a la taula XVII “Articles i citacions de les àrees estudiades per entitats (2003-2009)”, la columna Y està mal calculada: si realment es fa el quocient C/A (col W/col X)no surt el mateix.

 • Albert Bordons diu:

  Gràcies per elaboració del report. A la Taula V de Projectes Plan Nacional, a la URV el Dpt. Bioquímica i Biotecnologia surten 63 projectes al 2008. Aquest nombre de projectes no deu ser correcte, és molt alt, repasseu-lo sisplau.

 • Gemma Marfany diu:

  Tenint en compte que els genetistes no som biolègs cel·lulars, moleculars ni bioquímics, i que els nostres treballs de recerca i tesis són un altíssim percentatge dels que es tenen en compte en aquest report, agrairia que se’ns donés la visibilitat que ens pertocaria. Suggereixo que el títol (i les mencions corresponents) fós: “Reports de la recerca a Catalunya (2003-2009) a Catalunya en Biologia Cel·lular, Molecular, Genètica i Bioquímica”. Les formes també són importants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter